Plukkfisk

Plukkfisk er tradisjonsmat fra Vestlandet og perfekt restemat. All hvit fisk kan brukes selv om det er mest vanlig med sei, lyr eller torsk.

Du trenger:

  • 700 g hvit fisk
  • 10-12 poteter
  • ½ purre (ev. en bunt gressløk eller begge deler)
  • 1 ss smør
  • 2-3 dl melk
  • 500 g gulrøtter
  • 200 g frosne erter (eller en boks hermetiske)
  • Salt og pepper
  • Revet muskatnøtt
  • Noen skiver bacon (kan sløyfes)

Har du ikke nok fisk fra i går trekker du fersk/frossen fisk i godt saltet vann.Torsk, sei og lyr skal trekke i 5-10 min avhengig av tykkelsen på fisken, brosme trekkes i 15-20 min. Renn av fisken, og rens den for skinn og ben. Del den i mindre biter. Fisk fra i går skal deles i biter og blandes inn til slutt i mosen. Finhakk purre og stek den mør i litt olje i ca. 10 minutter (gressløk bare vaskes og klippes i mindre biter). Skrell poteter og skjær dem i mindre biter. Kok potetene møre i lettsaltet vann eller bruk poteter fra i går. Mos potetene og tilsett litt og litt melk. Vanskelig å si nøyaktig hvor mye melk du trenger da det kommer an på hvor mye fuktighet det er i potetene. Når mosen har fått fin konsistens blander du inn purre/gressløk, fisk og eventuelle rester som bare skal varmes opp. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Litt sprøstekt bacon til er kjempe godt.

Oppskrift hentet fra:  http://matvett.no/oppskrift/plukkfisk/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s