Grønt, sunt og kjempegodt

En kjempegod salat som passer som tilbehør både til lunsj og til middag. Den er en opplevelse for smaksløkene, med både søt, salt og sur smak i skjønn forening. Grønnkål egner seg godt i salat, da den har litt tyggemotstand. Masser den inn med klunk olivenolje og litt salt og la den stå litt, før du tilsetter de øvrige ingrediensene. Grønnkål kan erstattes med annen salat.Dette trenger du:

  • En pakke grønnkål (mengden justeres etter hvor mye du ønsker å lage).
  • 1/2 mango kuttet i terninger
  • 1 avokado, delt i terninger
  • 1 friskt eple, skjært i terninger
  • en stor neve med mandler, ristet og deretter finhakket
  • en klunk olivenolje
  • litt urtesalt eller havsalt
  • salatost  eller fetaost
  • sitronsaft

Serveres med f. eks kylling , pesto og ferskt brød.

Kutt grønnkålen i biter og ha den i en salatbolle. hell over en klunk med olivenolje og litt salt og masser det inn i grønnkålen. Kutt en 1/2 mango og 1 avokado  i terninger og bland det med grønnkålen. rist mandler / evt andre nøtter lett i pannen og finhakk. Hell finhakkede mandler og en oppkuttet eple på toppen. Før servering blander du salatost/feta etter eget ønske inn i salaten. Server med pesto (se oppskrift på mizunapesto), kylling og brød. Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s