Mizunapesto

En god pesto passer til det meste. På brødskiven, til pasta og salat. Pesto kan lages av de fleste bladgrønnsaker, varier og smak deg til. En glass med hjemmelaget pesto er også en ypperlig gave.

Du trenger:

  •  1/2 dl pinjekjerner
  •  1/2 dl skåldede mandler
  • Ca 1- 1,5 dl olivenolje
  • 50 g parmesan i biter (eller Sverre, min gode nabo)
  •  1-2 fedd hvitløk
  • To store never Mizuna (uten stilk)
  • 3-4 topper basilikum
  •  7-8 stilker persille
  •  Salt, pepper, sitronsaft

Rist pinjekjerner og mandler i tørr panne til de får litt farge. Ha alt  i en foodprocessor/blender og kjør til du har en jevn masse.  Ta i litt olje av gangen til du får ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Oppbevares på tett glass i kjøleskapet. Serveringstips: Rør ønsket mengde inn i en porsjon pasta eller legg på toppen av kylling/Fisk som stekes i ovnen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s