Gulrotsuppe med smak av ingefær

Hva er vel bedre en en deilig varmende suppe på en kald høstdag. I denne suppen møter vestlandet sydlige himmelstrøk, med gulrot og potet fra Solneset gård på Unneland og kokos og ingefær fra fjerne himmelstrøk. En fantastisk kombinasjon som vi håper vil falle i smak. Serveres med ferskt brød.

Du trenger:

    • 1 pakke gulrøtter, spar en halv til garnityr
    • 5-6 poteter
    • 1/2 løk
    • 1-2 fedd hvitløk
    • 3 ss fersk ingefær, en liten tommelstor bit
    • 1 liter grønnsaks buljong
    • Saften av en mandarin eller en lime
    • 1 boks kokosmelk
    • koriander til drysse på toppen
  • Slik gjør du:
  • Skrell gulrøtter og poteter og kok de møre.
  • Fres hvitløk og løk til de blir myke og blanke, (jeg erstattet løk med purre)
  • Hell av vannet på gulrøtter og potet når de er ferdig kokte, tilsett løkblandingen og ingefær og hell over buljong og kokosmelk. La det hele stå og putre en stund før du moser deg sammen i en blender eller med en stavmikser.
  • Skjær den halve gulroten i tynne skiver og stek i ovnen på 250 grader på et bakepapir med litt olivenolje i ca. 10 minutter.
  • Smak til med salt og pepper, skvis over litt lime/mandarin og ett dryss chilli, koriander  og stekt gulrot og nyt!

 

Hvis du ikke liker smaken av kokos, kan kokosmelk byttes ut med en skvett fløte, rømme ellerr yoghurt naturell. Har du drenert yoghurt fra Ostegården igjen, kan denne fint brukes her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s