Grønnkålpai

Grønnkål er en supergrønnsak, full av vitaminer, mineraler, kostfiber og helsebringende plantestoffer. Den  kan spises både rå, varmebehandlet og fint erstatte spinat i de fleste oppskrifter. I dag deler vi oppskrift på pai. Denne kan serveres til middag eller lunsj, og er perfekt restemat i matboksen dagen etter. Server med en liten salat og ferskt brød.

Oppskriften til denne paien er hentet fra Bama, og du finner den her.
Til ca 4 personer trenger du:

Paideig:

  • 125 g smør 
  • 250 g mel
  • 1 dl kaldt vann

Fyll:

  • ca 150g  strimlet grønnkål 
  • 1 stort hvitløkfedd, finhakket
  • 2 store egg
  • 2 dl crème fraîche, fløte eller matfløte, (har du drenert yoghurt igjen, kan du bruke det)
  • 100 g revet ost
  • Olivenolje 
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Bruk en rund form, ca. 22 cm i diameter. 

Smuldre smøret inn i melet. Tilsett vann og kna deigen glatt og smidig. Pakk deigen godt inn i plastfolie og la den hvile i ca. 30 minutter i kjøleskap, før du kjevler den ut og legger den i paiformen.  Fjern overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel, kle den med bakepapir, og stek bunnen ved 200 ˚C i 15 minutter. 

Fres grønnkål til den blir blank i en stor stekepanne med litt olivenolje. Tilsett hvitløk og rør til grønnkålen mykner noe. Fordel grønnkålen utover tertebunnen og dryss over osten. 

Visp sammen egg og fløte, krydre lett med salt og kvernet pepper (litt revet muskat er også godt). 

Hell eggeblandingen over tertefyllet og stek terten ved 180 ˚C i ca. 30–40 minutter, eller til overflaten er gyllen og fyllet har stivnet. Serveres varm eller kald. Håper det smaker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s