Smak av Michelin stjerner

Denne uken fikk dere levert lammekjøtt fra Tveite gard på Voss. Her bor Cecilie og Anders Tveite sammen villsau, ullgris, gjess og tre border collier. Anders Tveite  er utdannet kokk og har erfaring fra stjernerestauranter i gourmetlandet Frankrike, og har vunnet 1. premie i det uoffisielle «Junior Vm» i Lyon. Denne uken deler han oppskrift med egetprodusert lammekjøtt ekslusivt for oss i Matkollektivet. Tror dere vi er stolt eller….? Gled dere!

Du trenger til ca 4 pers:

  • saltet lammekjøtt fra Tveite
  • 3 gulrøtter
  • 6 poteter
  • 1 kålrot
  • 1 sellerirot
  • 6 jordskokk i biter
  • evt. kjøttpølse
  • hakket persille
  • flatbrød  og smør

Slik gjør du:

  • kok kjøttet i rikelig med usaltet vann i ca 2 timer (eller til det begynner å løsne fra beinet)
  • Ta ut kjøttet og kjøl det litt ned, til du klarer å plukke det fra beinet uten å brenne deg på fingrene.
  • smak på kraften, er den for salt? Om så er spe med usaltet vann, du trenger totalt ca 1 l kraft
  • kutt opp grønnsaker slik at de er enkle å spise med spiseskje (mengden kan du justere slik du ønsker)
  • kok grønnsakene i kraften til de er møre
  • Tilsett det salta lammekjøttet og smak til suppen/gryten
  • Om du ønsker kan du tilsette biter av kjøttpølse for å gjøre den enda mer kjøttfyldig
  • Før servering dryss over rikelig med hakket persille
  • Server med brød/ flattbrød og godt smør
  • Bon appetit!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s