Vestlandets vintersalat

Jeg elsker salat! I alle varianter. Hadde det vært opp til meg kunne jeg spist det hver dag. Men det er det noen barn som protesterer på:-) Derfor benytter jeg enhver anledning jeg er alene til å kose meg med en egenkomponert salat. Som oftest er innholdet avhengig av kjøleskapet, og i dag var ingredienser fra Vestlandet dominerende. Tenk det, salat i desember med råvarer fra Vestlandet.

For å lage en deilig vintersalat trenger du til ca 2 personer

  • Grønnkål eller salat (noen blader/kvaster)
  • 1 kokt egg
  • 1/2 boks cherrytomat
  • Litt agurk, brokkoli eller andre grønnsaker du har i kjøleskapet.
  • en neve mandler
  • olivenolje
  • balsamico
  • 1-2 fedd hvitløk
  • oster etter smak og hva som finnes i kjøleskapet
  • evt. noen jordskokk

Slik gjør du:

Til en person kan du legge maten rett på tallerkenen.Da bruker du den mengden av råvarer du tror du spiser.

Sett stekeovnen på 200 grader. Lag et kryss i tomatene og legg dem i en ildfast form sammen med litt hvitløk, olivenolje , litt salt og balsamicoeddik. Kutt opp jordskokken i tynne skiver og legg dem i den ildfaste formen sammen med tomatene. Stekes i ovnen i ca 30 minutter. Når det er 10 minutter igjen, tar du litt oppkuttede grønnkålblader og en neve mandler og legger på topp i formen.

I mens dette steker river opp grønnkål/salat og legger på tallerkenen. Ha over litt olivenolje. Kutt opp agurk  og evt. andre grønnsaker du måtte ønske. Del et kokt egg i båter og legg på tallerkenen sammen de andre grønnsakene og den varme tomatsalaten. Server med litt ost ved siden og ferskt brød. Til denne salaten brukte jeg ost fra Matkollektivet (Brie og Rallarosa).

For litt ekstra protein kan det gjerne være linser/bønner /kikerter  til salaten. Jeg brukte litt grønne linser som jeg kokte mens tomatene sto i ovnen.

Håper det smaker.

 

 

 

 

 

I

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s