Ristede mandler

Mandler er så anvendelig. De kan både brukes som snacks, i salat, i frokostblanding, man kan lage marsipan, brenne dem i sukker eller spise de som de er. Mandler er en sunt, men man kan selvfølgelig ikke spise ubegrenset av dem, da de er svært kaloririke. Å ha litt mandler og rosiner i vesken kan redde deg når energinivået er lavt,enten du er på fjelltur, eller bare har vært på jobb.

Nå til jul får du kjøpt mandler i løs vekt i de fleste store matvarebutikker. Prøv å riste dem lett i ovnen, ta på litt olivenolje og litt salt, og du har den perfekte lille julehilsen, treningsmat eller litt ekstra kos til deg selv.

Du trenger:

  • mandler
  • en god olivenolje
  • havsalt

Legg mandler på et bakepapir i stekeovnen. Rist dem på 150 grader i ca. 15 minutter. Hell over litt olivenolje som du masserer inn med hendene, nå de er ferdig ristet. dryss over litt havsalt til slutt. Ønsker du å gi dem bort, legger du dem på glass eller i en papirpose med en sløyfe.

Ristede mandler er perfekt å grovhakke og drysse over salaten. Både godt og tilførsel av litt ekstra protein;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s