Fiskegrateng

Mandag er fra gammelt av fiskedag, så hva passer vel bedre enn å dele en fiskeoppskrift. Denne oppskriften har vi delt tidligere, men den er så populær hjemme hos meg at jeg velger å legge den ut her på bloggen også. Den kan fint lages dagen i forveien, slik at det bare å varme den opp når du kommer sliten hjem fra jobb:-)

Du trenger:

  • 400 g fisk (hvit)
  • 200 g makaroni/pasta
  • 4 egg
  • 50 g smør
  • ca 5-7 dl melk
  • evt. ost eller griljermel/brødsmuler på toppen.

Kok fisken og legg den i en ildfast form. Kok makaroni i kun 4 minutter, og bland med fisken i den ildfaste formen. Hell over 50 g smeltet smør, ca 5-7 dl melk (bruker selv aldri mer enn 5, da den kan bli litt bløt ved mer væske). Det er derfor det er viktig at makaronien ikke koker lenger, ettersom den skal koke inn i melken under steketiden. Visp sammen 4 egg og hell over. Ta tilslutt litt revet ost/griljermel/brødsmuler på toppen før du steker den i stekeovnen på 200 grader i 40 -45 minutter.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s