Suppe av pastinakk

Denne uken fikk dere levert økologisk pastinakk fra Sogn. Denne smakfulle roten er i slekt med fennikel, persille, selleri og gulrot, og har en urteaktig smak. Rotgrønnsaken er næringsrik og nydelig som tilbehør bakt i ovn eller som puré. I butikkene finner man pastinakk i små pakker, gjerne bare med en eller to stykker. Kanskje fordi den som oftest kun brukes i små mengder i retter, eller kanskje vi ikke helt vet hvordan vi skal bruke den? Pastinakk kan brukes som poteten, og smaken er delikat, nøtteaktig og søt.  Under har vi delt en oppskrift på suppe som vi håper vil falle i smak.

1 løk hakket

1 purre (det hvite)

4-5 vasket og skrelte pastinakk

2 håndfuller med mandler/valnøtter

8 dl hønsebuljong eller kraft

2 ss med creme fraiche

1 fedd hvitløk

litt grønt til garnityr

 

Fres løk gyllen med litt olje. Tilsett purre og oppkuttet pastinakk. la det surre noen minutter før buljong/kraft tilsettes. Kokes mykt. rist mandler/nøtter i en tørr stekepanne. hakk mandler og hvitløk i en morter og tilsett i suppen. bruk en stavmikser til suppen får en jevn konsistens. Rør ut creme fraiche. Server med brød og litt grønn garnityr.

 

 

img_0879

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s