Byggryn med valnøtter og rosiner

Bygg har vært dyrket i over 10 000 år , og er trolig verdens eldste kulturplante. Til tross for at dette er den kornsorten det dyrkes mest av i Norge, er bruken i kostholdet vårt dessverre svært lavt. Bygg har et høyt innhold av fiber og antioksidanter. Blant kostfibrene finner vi betaglukaner som har fått stor oppmerksomhet for deres helsefremmende egenskaper. Betaglukaner kan redusere kolesterolnivået, bedre blodsukkeret, er godt for tarmen og metter godt. Bygg kan blant annet brukes i bakst, som en erstatning til ris, som tilbehør til salat og i grøt. Under deler vi en oppskrift som passer perfekt som tilbehør til kjøtt, fisk og salat og gryteretter.

(Kilde: opplysningskontoret for brød og korn)

Særdeles smakfullt og sunt!

  • 1 stor finhakket løk
  • 2 ss olje
  • 2 ts spisskummen
  • 3 dl byggryn
  • 12 1/2 dl vann
  • 1 buljongterning
  • salt
  • 1 ss margarin eller olje
  • 1-1 ½ dl finhakket bladpersille
  • ¾ dl hakkede valnøtter
  • 3 ss rosiner

Surr løken i oljen. Tilsett spisskummen og pepper og la surre 1/2 minutt. Ha i byggryn, vann, salt og buljong. Kok opp og la småkoke under lokk i 45-60 min. Rør inn 1 ss margarin eller olje, persille, valnøtter og rosiner.

Tips! Lag litt rikelig, så har du til lunsj neste dag. Tilsetter du kokte kikerter får du en fullverdig lunsjsalat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s