Oppskrifter

MATEPLER

Denne uken er det matepler fra Sogn Jord og Hagebrukskule med i kassen. Vi synes det er ganske stilig at norske epler kan lagres så lenge, men det er andresorterings matepler som kanskje egner seg best til varmebehandling.

Du kan for eksempel koke dem til eplemos. Det kan du ha til pålegg, tilslørte bondepiker eller i kaker/muffins/gjærbakst.

Eplemos

7 stk eple

1 dl sukker

1⁄2 dl vann

  1. Skrell epler, og kutt i biter.
  2. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.
  3. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bl
  4. Avkjøl mosen.

(hentet fra matprat.no)

Eplene kan også brukes om de er i eplekaker, for eksempel denne:

Lag en deig av 150 g smør og sukker som røres hvitt.

Tilsett 150 g hvetemel. Eltes til jevn deig. Avkjøles.

Skrell epler, del dem i båter og legg i form. Strø sukker og kanel over. Kjevle eller klapp deigen flat og legg den som et lokk over eplene. Strø over litt kanel, hakkede mandler og evt litt sukker.

Inn i ovnen på 200 grader til eplene er møre og lokket gyllent. Helt himmelsk å servere den varm med vanlijeis. Bildet er lånt fra frukt.noiMageWithFallbackAndMagik.aspx

Lagre